Architectuur

Van Coothstraat

Het gemeentelijke monument aan de van Coothstraat te Waalwijk is door Moons Architecten gerestaureerd en passend gemaakt voor de nieuwe eigenaren van het pand. In de begin fase werd geconstateerd dat er een flinke constructieve aanpak nodig was.  Wij hebben hecht samengewerkt met de familie om zo het perfecte huis voor hen te realiseren.

De van Coothstraat is een hoekhuis met een prominente ligging in het straatbeeld. De Mr. Coothstraat is een hoekhuis met een prominente ligging in zijn straatbeeld. Naast het restaureren van het exterieur is ook het interieur en de tuin grondig aangepakt. Een prominent onderdeel van deze transformatie vormt de plaatsing van een grote kelder een een glazen pui van elf meter lang. Al deze veranderingen zijn doorgevoerd onder directie van Moons architecten. Naast het ontwerpen en de uitwerking van het project waren wij tevens ook verantwoordelijk voor het gehele vergunnigtraject en de directievoering tijdens de bouw. Door onze vele jaren kennis en groot netwerk, zijn wij uw perfecte partner tijdens de aankoop en of restauratie van uw monumentale pand.

 Bij de van Coothstraat waren wij verantwoordelijk voor het opstellen van een constructieve herstelplan en restauratieplan. Tevens hebben wij geadviseerd over mogelijke subsidies betreffende restauratie van monumenten.  Het bestaande pand is bouwkundig grondig aangepakt. De woning is geisoleerd om zo een prettig binnenklimaat te waarborgen.   

Naast het verbeteren van het comfort door de woning te isoleren, is er een warmtepomp geplaatst en wordt de woning verwarmd door middel van vloer- en wandverwarming. De bestaande stalen kozijnen zijn vervangen door geïsoleerde stalen kozijnen. Om meer privacy te waarborgen zijn de kozijnen aan de straatkant gezet met privacy glas, de transparantie van dit glas is elektrisch aan te passen.

Het interieur van de woning is ook compleet getransformeerd. Het gehele interieur is gestript en opnieuw ontworpen, waar de bestaande structuur van de woning als uitgangspunt genomen is. Op de begane grond is er een nieuwe tuinkamer aangebouwd met een mooie open gevel van wel elf meter lang waardoor de nieuwe keuken, de tuinkamer en de nieuw aangelegde tuin met elkaar verbonden worden. De keuken is middels een lichtstraat aan de bestaande woning verbonden om zo een passende overgang te creëren. De buitenkeuken is zo vorm gegeven dat de door het openen van de glazen wand de ruimte bij de tuin betrokken kan worden.

Een kelder is geplaatst in het terrein waardoor er een loungeruimte voor de familie ontstaat. Deze ruimte is geheel naar wens van de opdrachtgever ingedeeld. Deze is voorzien van hoogwaardige domotica en akoestische plafonds. 
Bij een van de slaapkamers op de bovenste verdieping is een dakterras geplaatst. Dit geeft deze ruimte een extra luxe.

Speciale aandacht is besteed aan de detaillering en materialisatie. Om deze reden ademt de woning comfort en luxe uit. Goede samenwerking tussen het architectenbureau en opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat deze woning binnen een strakke planning, tot een prachtige en leefbare woning is verbouwd.

 

Plaats
Waalwijk

Opdrachtgever

Architect
ir. M.G.A. Moons - Brouwer

Constructeur

Gerealiseerd
2015