Restauratie

Pastorie te Geertruidenberg

Dit pand betreft weer een rijksmonument, het is een pand wat in het straatbeeld gelijk op valt tussen de overige panden. Het heeft op het gebied van exterieur gezien niet veel onderhoud nodig, hier en daar zit wat scheurvorming wat netjes weg gewerkt moet worden. Deze verbouwing heeft dan ook vooral in het teken gestaan van functionaliteit eisen waar een verbouwing voor nodig was. 

Zo werden de twee ramen in de achtergevel vervangen door twee grote open slaande deuren, de keuken heeft een nieuwe inrichting gekregen en in een aantal ruimtes is het vloerbedekking vervangen. Door het schoorsteenkaneel weer gangbaar te maken ontstaat er de mogelijkheid voor een nieuwe openhaard. 

Op de eerste etage is de indeling van de badkamer gewijzigd en is de toog van de werkkamer in de richting van de slaapkamer dichtgezet om zo een ruimte te creëren voor een inloopkast grenzend aan de slaapkamer. 

De tweede etage is in dit stadium niks mee gedaan, tot dat we in 2013 opnieuw een opdracht kregen, om voor de zolder de indeling te maken met twee slaapkamers en een eigen badkamer. Hierdoor kwam er voor iedereen binnen het gezin voldoende slaap en leefruimte.

 

Plaats
Geertruidenberg

Opdrachtgever
dhr. en mw. Eelkema

Architect
Marina Moons

Constructeur

Gerealiseerd
2012/2014