Nieuws

Bezoek ons op de Restauratiebeurs in Den Bosch!18 tot en met 20 april 2013 is Moons Architecten aanwezig op de Restauratiebeurs in Den Bosch. Bezoek onze stand en laat u informeren over de mogelijkheden wat betreft restauratie en herbestemmen, maar ook over architectuur in het algemeen of uw specifieke situatie.

Restauratiebeurs

Brabanthallen 's-Hertogenbosch staat van 18 tot en met 20 april 2013 in het teken van de Restauratiebeurs. Er staan drie energieke dagen op het programma, met een compleet overzicht van het Nederlands cultureel erfgoed.

Ontwikkelingen, inzicht en innovaties
De Restauratiebeurs verschaft u inzicht in de actuele stand van zaken, in innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Drie dagen lang etaleren erfgoedorganisaties, bedrijven, allerlei (opleidings-)instituten en vakmensen hun kunde, kennis, producten en diensten.

Interessant programma op Restauratiebeurs
De Restauratiebeurs van 2013 kent een interessant programma. In de auditoria worden lezingen, debatten, workshops, presentaties gehouden. Het merendeel van deze programma's is voor de bezoekers vrij toegankelijk.

Excursies door Den Bosch

In de entree van de beurs worden objecten van o.a. de Mobiele Collectie Nederland tentoongesteld. Alle dagen kunt u zich aanmelden voor de excursies in de monumentale stad 's-Hertogenbosch. Met een historische bus wordt u van en naar de bestemming gereden.

Thema's van de Restauratiebeurs
Na de succesvolle thema’s van de vorige beurs, wordt ook nu weer veel aandacht gegeven aan en accenten gelegd op actuele thema’s. Voor 2013 komen onder meer de volgende thema’s* (onder voorbehoud) op het programma:

- Dag van het digitale erfgoed: hoe gaat de erfgoedwereld om met de digitale toekomst?
- Dag van de herbestemming: in het regeerakkoord wordt herbestemming expliciet genoemd als punt van aandacht bij monumenten, evenals bij het behoud van religieus erfgoed.
- Dag van het interieur: inspectie, restauratie, behoud