Nieuws

'Prachtige plek' in Oosterhout nadert voltooiingOOSTERHOUT - "Een prachtige stek, midden in de stad", zegt Jelle ten Rouwelaar over de oude leerlooierij aan de Pastoor Bressersstraat in Oosterhout. Architectenbureau Moons B.V. ontwierp de restauratie voor deze looierij.

De restauratie en verbouwing van het karakteristieke pand vordert gestaag. De rossige NAC-doelman, afgelopen weekend door De Telegraaf nog uitgeroepen tot beste goalie van het afgelopen eredivisieseizoen, is de eerste koper van een van de in totaal drie woningen die er worden gebouwd. Samen met zijn vrouw en kind komt hij een kijkje nemen bij zijn toekomstige domicilie.

Sinds de start van de verbouwing, zo'n anderhalf jaar geleden, is er veel gebeurd. De restauratie van de buitenzijde van het pand is inmiddels voltooid. De stenen zijn opnieuw gevoegd, de kozijnen zijn nieuw, net als het dak. Wat ook is gebleven, is de kenmerkende schoorsteen, al is die uit veiligheidsoverwegingen – het bovenste deel lag 'los' – een paar meter korter dan voorheen. De eerste woning, die van Ten Rouwelaar en zijn gezin dus, moet 1 juni worden opgeleverd door bouwbedrijf OSDO. De andere twee woningen zijn nog te koop; daar wordt voorlopig ook niet verder aan gewerkt.

Bron: http://www.bndestem.nl