Over MOONS

Moons Architecten is een kleinschalig, gedreven bureau dat maatwerk levert. We behaalden de tweede prijs bij de RABO Vastgoedprijs voor onze herontwikkeling van Abdij Koningsoord, waarin een bibliotheek, schouwburg, dorpshuis, kinderdagverblijf en 50 startersappartementen gehuisvest zijn. Hierbij waren we verantwoordelijk voor zowel ontwerp, als vergunningen, subsidie, directietoezicht en interieur. In diverse gemeentes, waaronder Den Bosch en Tilburg, zijn we voorzitter van Monumentencommissie en Welstandscommissies geweest, alsmede supervisor bij KVL en in Venray. We doen zowel heel kleine als grote projecten, met een warme relatie tot onze opdrachtgever en het monument!

https://www.onskoningsoord.nl/

Moons Architecten is al 40 jaar specialist als erfgoedontwikkelaar van kerken, kloosters, watertorens en molens. Duurzame herontwikkeling is daarbij de insteek: woningen en boerderijen restaureren we door traditionele elementen te combineren met eigentijdse aanpassingen. Bovendien vormen energiemaatregelen een kern van onze visie.

 

Een behaaglijk klimaat binnen een monumentaal pand om het toekomstgericht te kunnen gebruiken. Dat is de insteek bij onze projecten. En dat vraagt om een deskundige aanpak. Een expertise die Moons Architecten in de afgelopen decennia ruim heeft opgedaan. Woonhuizen, religieus en industrieel erfgoed omzetten naar bewoning: we onderzoeken de bestaande situatie, doen voorstellen voor duurzaamheidsmaatregelen en restauratie en vragen alle vergunningen aan. Bovendien zijn we specialist in subsidies en leningen voor erfgoed.