Strategieontwikkeling Kerken

Met een kerkenvisie ontwikkelen stakeholders gezamenlijk een strategie die de toekomst van kerkgebouwen in een bepaald gebied. De verschillende stakeholders kunnen daarbij verschillende belangen hebben. Het proces om te komen tot een kerkenvisie kan daarmee uitdagend en langdurig zijn. Terwijl niets doen geen optie is: voor steeds meer kerkgebouwen is te weinig financiƫle armslag om aan het onderhoud ervan te voldoen. Moons Architecten kan ondersteunen met procesmanagement en conceptontwikkeling van kerkenvisies aan de hand van een eigen ontwikkelde tool.

Kerken TOOL

Moons Architecten is gespecialiseerd in herontwikkeling en strategieontwikkeling voor cultureel erfgoed. Met decennia ervaring op het gebied van architectuur, procesbegeleiding, herbestemming, herontwikkeling, restauratie, strategieontwikkeling, advisering en duurzaamheid, zijn wij de ideale partner voor de herontwikkeling van kerken. Onze prijswinnende strategietool op kerkenvisies helpt om kerken op gebouw- en portfolio niveau te voorzien van een goed onderbouwde, objectieve en integrale toekomstvisie. Een deskundig advies van A tot Z bij het bepalen van uw kerkenvisie dus.

Haalbaarheidsonderzoek

Naast het ontwikkelen van een concept en het begeleiden van het proces rondom de herontwikkeling van kerken, richten we ons ook op de haalbaarheid van een project. Een strategie is daarbij van levensbelang, want zonder een sterke strategie, zal een groot deel van het prachtige kerkerfgoed in ons land verloederen. Wij zijn op de hoogte van mogelijke subsidies en nemen deze altijd mee in het haalbaarheidsonderzoek.
Bekijk onze brochure