Vergunningen aanvragen

Een pand bouwen, restaureren of renoveren is een spannend proces, waarbij u het liefste zo weinig mogelijk voor verrassingen komt te staan. Het is fijn te weten of u een vergunning nodig heeft voordat u kunt beginnen en zo ja, wat daar dan allemaal bij komt kijken. Bij Moons Architecten kunt u met een gerust hart binnenstappen om af te tasten wat we voor u kunnen betekenen en natuurlijk of de klik er is om samen te werken.
Maak een afspraak

De voorbereiding

Samen bekijken we of er een vergunning nodig is. Als u geen vergunning nodig heeft, is het vaak toch fijn een mooi en grondig ontwerp te maken. Handig voor de aannemer en ook voor u zelf: we verzorgen de tekening namelijk in autocad en 3D. Zo krijgt u al een echte indruk van het bouwwerk. Als er wel een vergunning nodig is, ondersteunen we u daar ook bij. Vanuit een programma van eisen maken we een offerte. Ook controleren we het bestemmingsplan, voeren overleg met de gemeente en dienen de uiteindelijke aanvraag in bij de gemeente.

Bouwbegeleiding

Na een goedkeuring van een vergunningsaanvraag, kan het bouwen echt beginnen. De begeleiding hiervan kan heel wat kopzorgen geven. Dat is niet nodig als u deze begeleiding in handen van ons legt. Wij hebben vaker met dat bijltje gehakt en kunnen strak, nauwkeurig en volgens afspraak de regie voeren over het bouwproces. Dat geeft u veel meer rust.

Kamerbewoning

Bij het aanvragen voor een vergunning voor kamerbewoning komt nog veel meer kijken dan bij een reguliere bouwvergunning. Ook dit traject is voor Moons Architecten bekend terrein. Door samen met u alle plannen te doorlopen en daar waar nodig aan te passen, bij te sturen, kunnen we een compleet dossier maken dat de vergunningsaanvraag in gang zet.