Monumenten en Cultureel Erfgoed

Herontwikkeling en herbestemming

Moons Architecten is specialist in de herontwikkeling en herbestemming van cultureel erfgoed. Binnen ons portfolio vindt u vele kerken, rijksmonumenten en gebouwen met een cultuurhistorische waarde die we in opdracht of als medeontwikkelaar nieuw elan hebben meegegeven. Dit doen wij met oog voor detail, respect voor de esthetiek en waardering van moderne ontwikkelingen. Neem gerust een kijkje bij de projecten die we op onze site hebben staan en wilt u meer weten over hoe we u kunnen ondersteunen bij de herontwikkeling of renovatie van uw pand, neem dan contact op.

Aan- en verkoopbemiddeling


Onze specialisatie in het ontwerpen van restauraties en herbestemmingen is een vak dat gewone architectenbureaus veelal niet beheersen. De expertise die we de afgelopen decennia hebben opgedaan, kunnen we ook inzetten om u bij te staan in een aan- of verkooptraject. We kunnen inzetten op de mogelijkheden, doortastend pijnpunten, uitdagingen en pareltjes benoemen en weten echt waar we het over hebben.

Subsidies

Als eigenaar van een monument, is de kans altijd aanwezig dat u recht heeft op subsidies. Gelden die de overheid beschikbaar stelt voor het onderhoud van monumenten, maar ook fondsen die speciaal in het leven zijn geroepen ter bescherming van rijksmonumenten. De mogelijkheden en eisen waaraan je moet voldoen verschillen per jaar. Aangezien wij dag in, dag uit met de renovatie en herontwikkeling van monumenten bezig zijn, kennen we ook de actuele subsidiemogelijkheden. Mocht u puur en alleen interesse hebben in de subsidies die voor uw monument mogelijk zijn, dan kunnen we daar ook in voorzien.